امروزه آبزیان را بصورت انبوه در فضای کمی پرورش میدهند که این کار باعث ورود فاضلاب غلیظ به محیط زیست میشود . بدلیل مواد موجود در پساب ، احتمال شیوع بیماریها و انفجار جلبکی بالا میرود . با کشت ریزجلبک برای تصفیه این پساب ، میتوان از این اتفاق جلوگیری کرد .
روشهای رایج برداشت ریز جلبک شامل سانتریفوژ ، فیلتراسیون و انعقاد - لخته سازی است که همیشه به صرفه نیستند . در روش لختهسازی ، یافتن یک لختهساز کارآمد و سازگار با محیط زیست بسیار مؤثر است .
از توانایی لختهسازی خودبهخودی ریز جلبک Ankistrodesmus sp در تصفیه آب و پساب استفاده میشود . از این قابلیت میتوان برای برداشت (Harvesting) کلرلا نیز استفاده کرد .
شکل هلالی و پتانسیل زتا Ankistrodesmus sp توانایی لختهسازی کلرلا را (که به شکل کروی است) دارد . پتانسیل زتا برابر اختلاف در پتانسیل میان سیستم پراکنده شده کل ، لایهای که در حد فاصل ذرات پراکنده شده (سلولها) و واسط سوسپانسیونی (آب) است .
در این آزمایش هر دو گونه در محیط کشت بولد باسال (BB) تا دوران سکون (stationary phase) کشت داده شدند و موعد برداشت کلرلا هر دو محیط کشت را مخلوط کرده و برای رسوب به آن زمان دادند . بار سطحی کلرلا در محدوده وسیعی از pH ، منفی است . اما بار Ankistrodesmus sp در محدوده pH بین 6-7 (که pH مناسبی برای رشد کلرلاست) ، مثبت است . این امر باعث لختهسازی سلولهای کلرلا با ایجاد پل بین آنها میشود .
نسبت حجمی و pH بهینه برای این کار به ترتیب v/v 50% و 7.1 و بازدهی آن در این شرایط 82% بوده است . آلومنیوم سولفات علاوه بر لیزکردن سلولها ، در این مقاله در شرایط یکسان با لختهساز زیستی ، عملکرد پایینتری داشته باشد.
harvesting of microalgae, Chlorella sp. utilizing auto-flocculating microalgae, Ankistrodesmus sp. as bio-flocculant