اخبار و رویداد ها

درخت مایع یا درخت جلبک

درخت مایع یا درخت جلبک ۱۴۰۲/۰۹/۲۰ ۱۵:۴۱:۴۲
درخت جلبکی : از این سازه به منظور تصفیه هوا، تولید اکسیژن، جذب آلاینده های گازی از جمله CO, CO2, NOx, SOx استفاده می شود.این سازه در کشورهای فرانسه، هلند، بلژیک، ایتالیا، مکزیک، لهستان و همچنین در ایران (مشهد) طراحی و اجرا شده است. 

سخنرانی علمی

سخنرانی علمی ۱۴۰۲/۰۹/۲۰ ۱۵:۲۰:۴۶
سلسله سخنرانی های علمی در ایران توسط گروه های علمی مختلف برگزار می شود. این هفته میهمان مرکز تحقیقات شیلاتی آب های دور هستیم.https://vc.areeo.ac.ir/ch/ofrcنام کاربری : ofrc-uپسورد : O5456

چالش آب شور و فرصت های پرورش جلبک در آن

۱۴۰۲/۰۹/۱۷ ۲۱:۲۵:۴۵
جلبک ها موجوداتی فراگیر در تمامی اکوسیستم های زیست کره هستند. در محیط های متعارف نیز یافت می شوند. آب های شور از جمله محیط های مناسب جهت یافتن گونه های اکسترموفیل جلبکی است.محیط های آب شور منطقه شما کجاها هستند؟چه گونه های جلبکی در این آبها می شناسید؟ عکس:دریاچه ارومیه شهریور 1402

کاربردهای جلبک در آبزی پروری

کاربردهای جلبک در آبزی پروری ۱۴۰۲/۰۹/۱۵ ۱۷:۳۵:۳۹
جلبک بطور مستقیم یا غیر مستقیم در تغذیه آبزیان کاربرد دارد.در تغذیه غیر مستقیم از واسطه هایی همچون آرتمیا، روتیفر، دافنی و... استفاده می شود. پس از مصرف جلبک توسط این ریزموجودات بعنوان غذای زنده در چرخه غذایی میگو، و انواع ماهیان استفاده می شوند. چه کاربری های دیگر از جلبک در بخش آبزی پروری سراغ دارید؟ 

فراخوان حمایت از طرح های توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی

فراخوان حمایت از طرح های توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی ۱۴۰۲/۰۹/۱۳ ۰۸:۲۹:۵۸
فراخوان حمایت از طرح های توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اطلاعات بیشتر در لینک خبرIsti.ir/farakhan

برداشت زیستی جلبک

۱۴۰۲/۰۹/۱۲ ۲۱:۰۵:۱۵
✅ بهینه‌سازی برداشت زیست‌توده ریزجلبک کلرلا ، با استفاده از ریزجلبک خودلخته‌ساز Ankistrodesmus sp به عنوان لخته‌ساز زیستیامروزه آبزیان را بصورت انبوه در فضای کمی پرورش می‌دهند که این کار باعث ورود فاضلاب غلیظ به محیط زیست می‌شود . بدلیل مواد موجود در پساب ، احتمال شیوع بیماری‌ها و انفجار جلبکی بالا می‌رود . با کشت ریزجلبک برای تصفیه این پساب ، می‌توان از این اتفاق جلوگیری کرد .روش‌های رایج برداشت ریز جلبک شامل سانتریفوژ ، فیلتراسیون و انعقاد - لخته سازی است که همیشه به صرفه نیستند . در روش لخته‌سازی ، یافتن یک لخته‌ساز کارآمد و سازگار با محیط زیست بسیار مؤثر است .از توانایی لخته‌سازی خودبه‌خودی ریز جلبک Ankistrodesmus sp در تصفیه آب و پساب استفاده می‌شود . از این قابلیت می‌توان برای برداشت (Harvesting) کلرلا نیز استفاده کرد .شکل هلالی و پتانسیل زتا Ankistrodesmus sp توانایی لخته‌سازی کلرلا را (که به شکل کروی است) دارد . پتانسیل زتا برابر اختلاف در پتانسیل میان سیستم پراکنده شده کل ، لایه‌ای که در حد فاصل ذرات پراکنده شده (سلول‌ها) و واسط سوسپانسیونی (آب) است . در این آزمایش هر دو گونه در محیط کشت بولد باسال (BB) تا دوران سکون (stationary phase) کشت داده شدند و موعد برداشت کلرلا هر دو محیط کشت را مخلوط کرده و برای رسوب به آن زمان دادند . بار سطحی کلرلا در محدوده وسیعی از pH ، منفی است . اما بار Ankistrodesmus sp در محدوده pH بین 6-7 (که pH مناسبی برای رشد کلرلاست) ، مثبت است . این امر باعث لخته‌سازی سلول‌های کلرلا با ایجاد پل بین آنها می‌شود .نسبت حجمی و pH بهینه برای این کار به ترتیب v/v 50% و 7.1 و بازدهی آن در این شرایط 82% بوده است . آلومنیوم سولفات علاوه بر لیزکردن سلول‌ها ، در این مقاله در شرایط یکسان با لخته‌ساز زیستی ، عملکرد پایین‌تری داشته باشد. 

جلبک شناسی

جلبک شناسی ۱۴۰۲/۰۸/۱۱ ۱۵:۱۱:۴۸
جلبک سبز هماتوکوکوس پلوویالیس، در شرایط سخت تولید متابولیت گرانبهایی را میکند که قوی ترین آنتی اکسیدانت شناخته شده طبیعی می باشد. آستاگزانتین تولیدی نوعی کارتنویید است که در صنایع مختلف دارویی، آرایشی و به خصوص در صنعت شیلات کاربرد دارد.در ایران کدام مراکز پژوهشی و یا تیم ها در این زمینه فعالیت می کنند؟ 

مراکز جلبک شناسی ایران

مراکز جلبک شناسی ایران ۱۴۰۲/۰۶/۲۸ ۱۵:۰۵:۱۰
یکی از مراکز قوی جلبک شناسی ایران پژوهشکده بیوتکنولوژی غرب و شمال غرب کشور، مستقر در تبریز، با ریاست دکتر محمد امین حجازی است.دکتر حجازی متخصص بیوتکنولوژی و پیشکسوت جلبک شناسی ایران، به ویژه جلبک سبز دونالیلا، جلبک آب شور دریاچه ارومیه هستند. دکتر حجازی بیش از 127 سویه از این جلبک را در کلکسیون خود داشته و در حال بررسی های زیستی و اقتصادی آنها می باشند. 

بلوم های جلبکی

بلوم های جلبکی ۱۴۰۲/۰۹/۰۸ ۱۴:۵۶:۲۴
طبق گزارش های آب منطقه ای، بلوم های جلبکی در دریاچه های داخلی، سدها، و همچنین پارک ها از جمله موارد رو به پیشرفت بوده و نیازمند مدیریت می باشند. در کدام بخش های ایران این بلوم ها را مشاهده کرده اید؟این بلوم ها توسط جلبک های ماکرو بیشتر قابل مشاهده هستند یا میکروها؟آیا علت اصلی این بلوم ها، رها کردن پساب ها به محیط زیست است؟از بلوم جلبکی چه می دانید؟ 

رونمایی از فیکوسیانین

رونمایی از فیکوسیانین ۱۴۰۲/۰۹/۱۱ ۱۴:۵۱:۱۶
رونمایی از فیکوسیانین تولید شده در پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در هفته پژوهش متن خبر http://khr.acecr.ac.ir/fa/news/65486