اخبار و رویداد ها

دنیای دیاتومه ها

دنیای دیاتومه ها ۱۴۰۲/۱۰/۲۹ ۲۱:۳۹:۲۲
از زیباترین، منظم ترین و متقارن ترین موجودات هستی گروهی از جلبک ها هستند که به دیاتومه ها معروفند.تصاویر میکروسکوپی این ریزموجودات پس از جوشاندن آنها در اسید و باقی ماندن دیواره سیلیسی آنها بدست می آید. تحویل دارو، سمباده های زیستی، کودهای زیستی، منبع لیپید از جمله زمینه های استفاده از این میکروارگانیسم ها است. نام این دیاتومه  Costopyxis

چهارمین کنفرانس ملی جلبک شناسان ایران

چهارمین کنفرانس ملی جلبک شناسان ایران ۱۴۰۲/۱۰/۲۷ ۱۸:۲۶:۱۵
چهارمین کنفرانس ملی جلبک شناسان ایران در بهار 140 با همکاری پژوهشگاه نیرو برگزار خواهد شد.انجمن جلبک شناسی ایران با همکاری این پژوهشگاه در زمینه های مختلف جلبک شناسی آماده دریافت مقالات و محصولات غرفه های نمایشگاه این کنفرانس خواهد بود. علاقه مندان جهت مشارکت در کمیته علمی، اجرایی و اسپانسری کنفرانس، ازطریق گروه واتساپی انجمن با ما همراه باشند. 

تنوع زیستی

تنوع زیستی ۱۴۰۲/۱۰/۲۷ ۱۲:۳۲:۴۵
تنوع زیستی چیست؟عکس نشان دهنده دو رفتار مختلف از دو گونه متفاوت از جلبک کلرلا است. تمام شرایط محیطی (نور، دما، تابش) و غذایی (ترکیب محیط کشت) برای این دو سویه یکسان در نظر گرفته شده است اما همان‌گونه که مشاهده می کنید، رفتار (رشد) متفاوتی از هرکدام را شاهد هستیم.مبحث تنوع زیستی با پرداخت به تنوع اقلیم و تنوع گونه ها در تولید صنعتی میکروارگانیسم ها و همچنین ماکرو ها بکار می آید. انتخاب سویه های صنعتی چه بصورت وحشی و چه بصورت دستورزی شده در این مبحث قرار دارد. 

متابولیت های جلبکی

متابولیت های جلبکی ۱۴۰۲/۱۰/۲۴ ۱۵:۳۴:۲۶
امگا ۳، گروهی از اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری است که برای سلامت انسان ضروری هستند. آلفا لینولئیک اسید، ایکوزاپنتانوییک اسید و دوکوزاهگزانوییک اسید اجزای کلیدی آن هستند که در گیاهان، ماهی ها و خصوصا در جلبک ها یافت می شوند. امگا ۳ نقش کلیدی در حفظ تمامیت غشا سلولی، عملکرد مغز و کاهش التهاب داشته و در سلامت انسان موثر است.آیا میدانید کدام جلبک ها از امگا ۳ غنی هستند؟ این جلبک ها در کدام اقلیم ها رشد می کنند؟ 

کشت درشت جلبک ها

کشت درشت جلبک ها ۱۴۰۲/۱۰/۲۳ ۲۱:۳۶:۱۴
ماکروجلبک ها یا همان درشت جلبک ها در دریاها و اقیانوس ها یافت می شوند. جلبک‌های قرمز، قهوه‌ای و سبز در این آبها یافت می شوند.به این نوع جلبک ها seaweed نیز می‌گویند. در کشت های ساحلی این جلبک ها از طناب های مخصوص جهت اتصال و نقطه رویش این جلبک ها استفاده می شود.در ایران کشت درشت جلبک ها در کدام سواحل وجود دارد؟ 

جلبک پالایی

جلبک پالایی ۱۴۰۲/۱۰/۲۳ ۲۰:۲۵:۵۸
جلبک ها با جذب مواد غذایی و فلزات سنگین، تصفیه پساب ها را بطور طبیعی انجام میدهند. جلبک ها در بخش های مختلفی با مصرف مواد غذایی، آلاینده های فلزات سنگین، سموم،... سبب کاهش BOD, COD, نیترات، آمونیاک و بار آلایندگی محیط زیست می شوند.منبعhttp://www.trinityalgae.com آیا میدانید سرنوشت زی توده تولید شده در انتهای پالایش زیستی چه می شود؟ 

تجزیه زیستی پلاستیک با جلبک

تجزیه زیستی پلاستیک با جلبک ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ ۱۱:۵۱:۰۲
پلاستیک ها سطح کره زمین را فراگرفته اند. در همه اکوسیستم‌ها پلاستیک ها در ابعاد مختلف آلودگی را نشر داده اند. چیزی که کمتر به آن پرداخته شده است، میکرو و نانو پلاستیک هاست.آیا میدانستید که جلبک ها می توانند در زمره تجزیه کنندگان زیستی پلاستیک ها قرار بگیرند؟سایت خبرhttp://www.trinityalgae.com

متابولیت های جلبکی

متابولیت های جلبکی ۱۴۰۲/۱۰/۲۱ ۱۰:۱۲:۰۲
آگار را شاید بتوان کلیدی ترین، کاربردی ترین، مهم ترین و شناخته شده ترین ترکیب مستخرج از جلبک ها دانست.آگار با کاربرد در صنایع آزمایشگاهی، غذایی و دارویی تماما بصورت واردات تامین می شود. ماده اولیه تولید این پلی ساکارید، جلبک قرمز است. سواحل جنوبی کشور محل رشد این جلبک ها می باشند. عکس ارسالی نیز از مجموعه تلاش های پژوهشگران داخل کشور در تولید این ماده ارزشمند است. 

متابولیت های جلبکی

متابولیت های جلبکی ۱۴۰۲/۱۰/۲۱ ۱۰:۰۲:۳۱
فیکوسیانین از جمله متابولیت های ارزشمند جلبک هاست. این ترکیب زیستی به رنگ آبی بوده و از ریزجلبک اسپیرولینا استحصال می شود.رنگدانه آبی رنگ فیکوسیانین بسته به خلوص استحصالی در گریدهای غذایی، آرایشی - بهداشتی، دارویی و آنالیتیکال به بازار عرضه می شود.در راستای ایجاد ارزش افزوده در تولیدات داخل کشور، می توان به سمت فرآوری ریزجلبک اسپیرولینا و تولید این رنگدانه ارزشمند قدم برداشت. چه مراکز و تیم هایی را می شناسید که تولید یا عرضه این رنگدانه را در کشور انجام می دهند؟

نقش جلبک ها در امنیت غذایی

نقش جلبک ها در امنیت غذایی ۱۴۰۲/۱۰/۲۰ ۲۱:۴۰:۰۹
امنیت غذایی یعنی چه!؟کافی بودن، در دسترس بودن، سالم بودن غذا را امنیت غذایی تعریف می کنند. امنیت غذایی انسان وابسته به تامین نهاده های کشاورزی و دامپروری است. جلبک ها با رشد در آب‌های نامتعارف، می توانند بعنوان منبعی برای تامین غذای حیوانات باشند. تکمیل زنجیره غذایی انسان با کمک جلبک ها میسر است. در نسل چهارم سوخت های زیستی از جلبک ها نام برده اند چونکه هیچ منبعی که متصل به زنجیره غذایی انسان است، در این نسل حاضر نیست. این یعنی مستقل از هرگونه تعدی به غذای انسان ها... جلبک ها امید آینده بشر... موافقید؟ شما چه زمینه هایی از امنیت غذایی را در جلبک ها دیده اید؟